Close
logo-samandehi
بسته

۱۰ مهارت زندگی

زمان مطالعه این مطلب: ۳ دقیقه
تبلیغ-3

۱۰ مهارت زندگی

10 مهارت زندگی

طبق اطلاعات موجود در سایت بیتوته لیست  ۱۰ مهارت زندگی به شرح زیر است:

  1. مهارت تصمیم گیری
  2. مهارت تفکر نقادانه
  3. مهارت حل مسئله
  4. مهارت ارتباط موثر
  5. مهارت مذاکره و حل تعارض
  6. مهارت همدلی
  7. مهارت بین فردی
  8. مهارت مدیریت استرس
  9. مهارت مدیریت احساسات
  10. مهارت ارزیابی/ خودآگاهی

می توان گفت مهارت های زندگی، مهارت هایی هستند که برای بالا برن توانایی های روانی – اجتماعی به شخص آموزش داده می شوند و اینگونه شخص قادر به مواجه شدن با کشمکش های زندگی است. در این مقاله ۱۰ مهارت زندگی را معرفی کردیم. در ادامه به توضیح مختصر هر یک می پردازیم. امیدواریم از خواندن آن لذت ببرید.

 

  1. مهارت خود آگاهی

خودآگاهی یعنی توانایی شناخت، آگاهی از خصوصیات خود، نقاط ضعف و قوت، خواسته ها، ترس و انزجار است. این مهارت به شخص کمک می کند تا بفهمد تحت استرس است یا نه و این نکته پیش شرط ضروری روابط اجتماعی و ارتباطات بین فردی مفید بشمار می رود.

 

  1. مهارت همدلی

به طورکلی به برقراری ارتباط عاطفی مثبت و درک احساسات و همدردی با دیگران را همدلی می نامند. همدل یعنی شخص بتواند زندگی دیگران را حتی هنگامی که در آن شرایط مشابه نیست درک کند. همدلی روابط اجتماعی را بهتر می کند و باعث رفتارهای حمایت کننده و پذیرنده نسبت به دیگران می شود.

 

  1. مهارت ارتباط موثر

مهارت ارتباط موثر به شخص کمک می کند تا بتواند به صورت کلامی یا غیرکلامی، مناسب با فرهنگ یا جامعه شرایط خود را بیان کند. مهارت تقاضای کمک و راهنمایی گرفتن از دیگران، از عوامل مهم یک رابطه سالم محسوب می شود.

 

  1. مهارت حل مسئله

هنگامی که بتوانید یک مسئله را به درستی شناسایی کنید و برای آن تعریف مشخصی داشته باشید، می توانید راه کاری جایگزین برای آن پیدا کنید. این پروسه با ارزیابی شرایط و بررسی موانع آغاز می شود و با انتخاب بهترین گزینه به پایان می رسد.

 

  1. مهارت تصمیم گیری

قضاوت شما درباره مسائل روزمره می تواند طبق ارزش ها، عقاید و مطالعه گزینه های موجود اتفاق بیفتد. البته در بعضی موارد انجام ندادن کاری می تواند انتخاب نهایی شما باشد.

 

  1. مهارت مدیریت هیجان

هر شخصی در زندگی خود با انواع احساسات از قبیل غم، خشم، ترس، خوشحالی و .. روبرو می شود. شناخت و مهار این هیجانات، همان مدیریت هیجان است. برای رسیدن به این موارد باید بتوانید احساسات و هیجانات دیگران را نیز درک کنید.

 

  1. مهارت تفکر خلاق

مهارت تفکر خلاق یعنی قدرت کشف، نوآوری و خلق یک ایده جدید. با آموختن این مهارت می توانید موقع روبرو شدن با سختی ها و مشکلات، احساسات منفی را به احساسات مثبت تبدیل کنید.

 

  1. مهارت تفکر نقادانه

مهارت تفکر نقادانه باعث می شود صحت و سقم گزینه های موجود را بررسی کنیم و بعد از آن در مورد رد یا پذیرش آن تصمیم گیری کنیم. با یاد گرفتن این مهارت به راحتی فریب نمی خوریم و به عاقبت امور به خوبی فکر میکنیم.

 

  1. مهارت توانایی مقابله با استرس

زمانی که شخص بتواند استرس های گوناگون و تاثیر آن ها را بشناسد، در واقع مهارت مقابله با استرس را داراست.

 

  1. مهارت روابط بین فردی

این مهارت، مشارکت، اعتماد و همکاری را با دیگران معین می کند و باعث می شود تا ارتباطات دوستانه ای را با دیگران به وجود آورد.

 

منبع: تیم تخصصی اسمارت رنکینگ

وارد کردن عنوان نمایشی در هاور

Hover Box Element

برای تغییر این متن روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

به پست بالا نظر دهید

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *