Close
logo-samandehi
بسته

۱۰ قله مرتفع جهان

زمان مطالعه این مطلب: ۴ دقیقه
تبلیغ-3

۱۰ قله مرتفع جهان

10 قله مرتفع جهان

یکی از جذاب ترین های آفرینش ، کوه هایی است که در نقاط مختلف جهان زیبایی خاصی را به آن مناطق هدیه کرده اند . در ادامه ۱۰ قله مرتفع جهان را بررسی میکنیم:

۱.اورست (هیمالیا)

۲.کی۲ (بالتورو قراقروم)

۳.کانگچنجونگا (کانگچنجونگا هیمالیا)

۴.لهوتسه (هیمالیا)

۵.ماکالو (هیمالیا)

۶.چو ایو (هیمالیا)

۷.دهالاگیری (دهالاگیری هیمالیا)

۸.ماناسلو ( ماناسلو هیمالیا)

۹.نانگا پاربات (نانگا پاربات هیمالیا)

۱۰.آناپورنا۱ (آناپورنا هیمالیا)

بلندترین کوه جهان قله اورست است که در ارتفاع ۸۸۴۸ متری در هیمالیا در نپال قرار دارد. که احتمالا این موضوع را میدانستید . از این گذشته، اگر از ۱۰۰ نفر در جهان بخواهید که یک کوه را نام ببرند،اکثر آنها می گویند کوه اورست. بسیاری از مردم همچنین می‌دانند که دومین کوه مرتفع جهان K2 است که در مرز چین و پاکستان قرار دارد، اما کمتر کسی می‌داند که سومین کوه مرتفع جهان Kangchenjunga نام دارد. یا نحوه املای آن به سادگی “K2” نیست.

قله اورست (هیمالیا)

اورست در رشته کوه هیمالیا قرار دارد و بلندترین قله آن به شمار می‌رود . قله اورست بلندترین کوه جهان است که آن را با نام “سقف دنیا” هم می‌شناسند.

زمین‌شناسان معتقدند که اورست بیش از ۶۰ میلیون سال قدمت دارد. زمانی که شبه قاره هند به سمت شمال حرکت کرد و با اوراسیا برخورد کرد، رشته کوه هیمالیا (که اورست بخشی از آن است) شکل گرفت.

کی۲ (بالتورو قراقروم)

K2 دومین قله مرتفع جهان با ارتفاع ۸۶۱۱ متر (۲۸۲۵۰ فوت) و یکی از مرگبارترین قله ها در جهان است .به ازای هر چهار کوهنوردی که علیرغم صخره های شیب دار موفق میشوند به قله برسند ، یک نفر را می کشد. این کوه در ناحیه شمال غربی رشته کوه قراقرم قرار دارد که از شمال غربی افغانستان سرچشمه می گیرد و مرزهای پاکستان، هند و چین را در بر خواهد گرفت.

این قله اولین بار در سال ۱۹۵۴ توسط کوهنوردان ایتالیایی آشیل کوپاگنونی و لینو لاچدلی، دقیقا یک سال پس از صعود موفقیت آمیز قله اورست توسط سر ادموند هیلاری این قله فتح شد.

کانگچنجونگا (کانگچنجونگا هیمالیا)

کانگچنجونگا«پنج جواهر برفی» سومین قله مرتفع در رشته کوه هیمالیا و جز ۱۰ قله مرتفع جهان محسوب میشود . و به همراه چهار قلهٔ دیگر مجاور خود، شامل ۵ قله است که همگی آنها بالای ۸۴۵۰ متر هستند.

قبل از اولین صعود مطرح به کانگچنجونگا ، مردم محلی سیکیم به کوهنوردان انگلیسی (جو براون و جورج باند) میگفتند که در صورت توهین به خدای ساکن در قله ها، نمی توانند به بالای قله صعود کنند. هیچ کس نمی دانست که تنها چند دهه بعد، بشریت حتی می تواند در بالای این تخت سنگ های بلند اسکی سواری کند و یا در یک ایستگاه فضایی بسیار بلند در فضا می تواند به خانه های خدایان کوچک بنگرد.

لهوتسه(هیمالیا)

لهوتسه یکی از مشهورترین کوه‌های موجود در فهرست ۱۰ کوه برتر جهان است که عمدتاً به دلیل نزدیکی به قله اورست است. مسیر صعود به لهوتسه مانند مسیر صعود به قله اورست از کمپ اصلی اورست است. لهوتسه کمی شبیه خواهر و برادر کوچکتر غفلت شده کوه اورست است. اورست همه توجه را به خود جلب می کند در حالی که لهوتسه، اگرچه اغلب از نظر بصری جذاب تر به نظر می رسد، به طور قابل توجهی کمتر شلوغ است.

ماکالو (هیمالیا)

ماکالو سومین کوه از چهار کوه ۸۰۰۰ متری در توده اورست در نپال است. اولین بار یک اکسپدیشن فرانسوی به رهبری ژان فرانکو در سال ۱۹۵۵ به قله رسید. صعود آنها بیشتر به این دلیل بود که ده نفر از اعضای تیم اعزامی در این سفر به کوه صعود کردند. در آن روزها، معمولاً فقط یک یا دو کوهنورد از هر تیم در یک سفر به بالای کوه می‌رسیدند، بنابراین در آن زمان این یک معامله بزرگ بود.

چو ایو (هیمالیا)

چهارمین و آخرین عضو باشگاه ۸۰۰۰ متری منطقه اورست چو اویو است. ششمین کوه مرتفع جهان با ارتفاع ۸۱۸۸ متر، چو اویو به دلیل شیب های ملایم تر آسان ترین کوه برای صعود در بین دیگر کوه های ۸۰۰۰ متری حساب می آید.

دهالاگیری (دهالاگیری هیمالیا)

دهالاگیری در نپال هفتمین کوه مرتفع جهان با ۸۱۶۷ متر ارتفاع و یکی از زیباترین کوه‌های این منطقه است. Dhaulagiri برای اولین بار در ۱۳ مه ۱۹۶۰ صعود شد، اما شاید بیشتر به دلیل قابل مشاهده بودن آن در پیست محبوب آناپورنا شناخته شده است، با آناپورنا I فقط ۳۴ کیلومتر فاصله دارد و دهالاگیری یک ویژگی معمولی در خط افق هنگام کوهپیمایی آناپورنا است.

ماناسلو ( ماناسلو هیمالیا)

توشیو ایمانیشی و گیالزن نوربو که بخشی از یک اکسپدیشن ژاپنی بودند در ۹ می ۱۹۵۶ برای اولین بار به بالای کوه رسیدند. صعود آنها بحث برانگیز بود. مردم محلی منطقه در سال ۱۹۵۴ مانع از رسیدن یک تیم ژاپنی به قله شده بودند، زیرا معتقد بودند که تلاش های قبلی باعث نارضایتی خدایان شده و باعث سقوط بهمن شده است که یک صومعه را در این منطقه ویران کرده و ۱۸ نفر را کشته است .  ژاپنی ها کمک مالی قابل توجهی برای بازسازی صومعه کردند،این امر حسن نیت را نسبت به اکسپدیشن ها بازگرداند البته دومین صعود ماناسلو تا سال ۱۹۷۱ انجام نشد، تا زمانی که یک تیم ژاپنی دیگر صعود را تکمیل کرد.

نانگا پاربات (نانگا پاربات هیمالیا)

نهمین کوه مرتفع جهان، نانگاپاربات، در ناحیه دیامر در منطقه گیلگیت بالتستان پاکستان در غرب هیمالیا قرار دارد . مانند بسیاری از کوه‌های دیگر، این نام از زبان سانسکریت گرفته شده است . نانگا پاربات واقعاً از هر جهت بر فراز دره‌های کم ارتفاع اطراف آن زیبایی زیادی را به ارمغان آورده است . و اغلب به عنوان مرتفع ترین چهره کوه در جهان و جز ۱۰ قله مرتفع جهان شناخته می شود.

برای مشاهد لیست کامل کلیک کنید .

منبع : تیم تخصصی اسمارت رنکینگ

 

 

 

 

 

 

وارد کردن عنوان نمایشی در هاور

Hover Box Element

برای تغییر این متن روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

به پست بالا نظر دهید

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *