12:52:22 شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳
Close
logo-samandehi
بسته

۱۰ کشور تولیدکننده فرش

زمان مطالعه این مطلب: ۵ دقیقه
تبلیغ-3

۱۰ کشور تولیدکننده فرش

10 کشور تولیدکننده فرش

اگر به فرش ماشینی نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که کشورهای صنعتی مانند چین و حتی ایالات متحده، فرش ماشینی قابل اعتمادی تولید می کنند. اما این فرش ها به تولید انبوه می رسند و استحکام و طرحی در برابر فرش دستباف ندارند. در این مقاله با ۱۰ کشور تولیدکننده فرش در جهان آشنا می شویم . 

۱. ایران

۲.هند

۳.پاکستان

۴.ترکیه

۵.قزاقستان

۶.افغانستان

۷.نپال

۸.چین

۹.مراکش

۱۰.آمریکا

ایران

وقتی صحبت از فرش دستبافت میشود میتوان گفت هیچکس بهتر از ایرانی ها این کار را انجام نمی دهد . ایران مرکز تولید فرش دستبافت و فرش در قرون وسطی بود. ایران همچنان یکی از صادرکنندگان عمده فرش است و فرش دستبافت آن شهرت جهانی دارد.

این فرش‌ها دارای نقش‌های پیچیده و ترکیب رنگ‌های طبیعی شگفت‌انگیزی هستند که آن‌ها را به فرشی عالی تبدیل می‌کند. اعتقاد بر این است که فرش های ایرانی دارای بهترین کیفیت در میان فرش های دستبافت هستند که بسیاری از آنها بیش از یک قرن دوام دارند. قالی‌های ایرانی در ایران هنوز از روند سنتی قالی‌بافی پیروی می‌کنند که صدها سال است رواج داشته است. حتی رنگ های به کار رفته در این فرش ها نیز از مواد طبیعی گرفته شده است . به این ترتیب فرش دستبافت ایرانی نماد سلطنت و اعتبار است.

هند

این کشور در حالی که در اصل برای تولید فرش مطرح نیست ؛ ولی بازار فرش دستبافت در هند اخیرا رشد کرده است . بسیاری از خانواده‌های ماهر قالی‌باف هندی، قرن‌ها پیش هنر خود را به یادگار گذاشته‌اند و اعتقاد بر این بود که سنت فرش‌بافی هندی را از خاورمیانه و ایران آورده اند .

هند بسیاری از بهترین فرش های دستبافت مورد استفاده در سراسر جهان را تولید می کند، از جمله فرش های زیگلر، فرش دستبافت اوشاک و فرش ایرانی. در حالی که بسیاری از فرش‌های دست‌بافت در هند را با همان الگوی فرش‌های سنتی ایرانی می بافند، برخی از این فرش‌ها را با رنگ‌های مصنوعی تجاری رنگرزی می‌کنند .

پاکستان

پاکستان همیشه مرکز فرش های دستبافت با کیفیت بوده است و تنوع سبک های موجود در این کشور شگفت انگیز است. قالیبافان پاکستانی متشکل از قالیبافان قبیله ای و کسانی هستند که نیاکانشان از هند و ایران مهاجرت کرده اند. به همین دلیل است که فرش های پاکستانی دارای طرح های ایرانی و محلی قالیچه های قبیله ای هستند. قالیچه های دستبافت محبوب پاکستانی عبارتند از: گلیم فرش، فرش اوشک، فرش ایرانی، قالیچه قبیله ای و فرش بلوچی.

از آنجایی که بسیاری از کشورهای غربی واردات از ایران را تحریم می‌کنند، بسیاری از فرش‌های ایرانی را از پاکستان حمل می‌کنند. این امر باعث می شود که درک کیفیت فرش های پاکستانی افزایش یابد.

ترکیه

پس از فرش ایرانی، فرش دستبافت ترکیه محبوب ترین طرح فرش در جهان است. ترکیه سابقه طولانی در قالی‌سازی با الهام از طراحی از اروپا، شمال آفریقا و آسیا دارد . فرش ترکی سبک منحصر به فرد خود را دارد و ترکیه را به یکی از تولیدکنندگان اصلی فرش در جهان تبدیل کرده است . به همین دلیل فرش ترکی یکی از ۱۰ کشور تولیدکننده فرش در جهان به حساب می آید .

قزاقستان

وقتی به فرش دستبافت با کیفیت فکر می کنید، بسیاری از مردم به کشورهای فوق الذکر فکر می کنند. با این حال، تنها علاقه مندان واقعی فرش ارزش فرش دستبافت قزاق را می دانند. قزاقستان با توجه به مقیاس تولید، تولیدکننده عمده فرش نیست، اما همچنان برخی از منحصر به فردترین فرش های دستبافت جهان را تولید می کند. قالی‌های قزاق اغلب دارای تصاویر گیاهی و حیوانی هستند و برای استحکام آنها را با پشم طبیعی و موی بز می سازند. قالی‌های قزاق نیز دارای رنگ‌ها و نقش‌های سنتی چشمگیر هستند که آن‌ها را به یکی از محبوب‌ترین فرش‌های دستبافت در سراسر جهان تبدیل می‌کنند.

افغانستان

به دلیل حوادثی که در افغانستان رخ داد، عده ای غیرنظامی به پاکستان و ایران پناه بردند. این امر به مشکل در شناسایی قالی‌هایی که به‌طور اصیل در افغانستان و فرش‌هایی که توسط پناهندگان در پاکستان و ایران ساخته شده‌اند، کمک کرد. با این حال، ویژگی های متمایز قالی های افغانستان رنگ و نقش آن است. فرش های این کشور به رنگ قرمز معمولی هستند که با طرح های هندسی هشت ضلعی طراحی شده اند البته در چند مورد، قالی های افغانستان می توانند آبی رنگ نیز باشند.

نپال

برای یک فرش شرقی ارزان‌تر که هنوز هم کیفیت بالایی دارد، به دنبال فرشی از نپال باشید. ابریشم بامبو یک الیاف بسیار محبوب نپالی است، به همین دلیل در فرش های دستبافت معمولا از آن استفاده می کنند . بنابراین این کشور یکی از ۱۰ کشور تولیدکننده فرش در جهان به حساب می آید . تنها دلیل پایین بودن هزینه ها، تکنیک های سریع و کارآمد گره زدن با دست است.

چین

قدمت هنر قالی‌بافی چینی، کمی جوان‌تر از همتایان ایرانی خود، حدود ۲۰۰۰ سال می باشد . این فرش ها اغلب در دربارهای امپراتوری مورد استفاده قرار می گرفت. به طور سنتی، این فرش ها را از نخ های تار نازک پنبه ای و گره های ضخیم و بزرگ می سازند . نقش‌های روی این قالی‌ها غالباً تحت تأثیر قطعات چینی و ابریشم قرار می‌گرفتند ؛ گاهی اوقات نمادهای مذهبی با نقش‌های اژدها بر روی فرش ها موجب ایجاد تمایز میشوند .

مراکش

این کشور آفریقای شمالی جهان را تحت کنترل خود درآورده است، به خصوص زمانی که خبره ها به دنبال فرش هایی با رنگ های زمینی و مینیمالیستی برای شیک کردن خانه های خود بودند. قالیچه ها را اغلب برای مقاومت در برابر آب و هوای سرد کوه های اطلس و گرمای شدید صحرا می بافتند . ویژگی مشترک فرش های مراکشی رنگ های خاکی و نقش های منحصر به فرد آن است.

آمریکا

برخلاف سایر کشورها، ایالات متحده تاریخچه مختصری از فرش دستبافت دارد. تنها در دوران استعمار بود با اولین کارخانه در فیلادلفیا در سال ۱۷۹۱، قالی بافی در این کشور معرفی شد. با مشکلاتی در واردات، فرش ها اغلب از تکه های پارچه ساخته می شدند. سبک هایی مانند کارناک ویلتون که بعدها به عنوان فرش موهاوک مطرح شد، در دهه ۱۹۲۰ رواج پیدا کرد. همچنین قالی‌های کارستان که از تکنیک‌های مشابهی با نحوه ساخت فرش‌های شرقی استفاده می‌کردند، در این کشور رواج یافت . در دهه ۱۹۳۰، تکنیک تافتینگ معروف به شنیل همراه با اولین ماشین مکانیکی توسعه یافت.

برای مشاهده بیشتر ، کلیک کنید .

منبع : تیم تخصصی اسمارت رنکینگ

وارد کردن عنوان نمایشی در هاور

Hover Box Element

برای تغییر این متن روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

به پست بالا نظر دهید

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *