

۱۰ کتاب برتر سفرنامه ایرانی


طبق اطلاعات موجود در سایت کجارو لیست ۱۰ کتاب برتر سفرنامه ایرانی به شرح زیر است:
- سفرنامه ناصر خسرو
- سفرنامه ابن بطوطه
- سفرنامه های ایرج افشار
- سفرنامه برادران امیدوار
- از پاریز تا پاریس
- قهوه استانبول نیکو می سوزد
- سفرهای مرجاپولو
- صفیر سیمرغ
- سیاحت نامه ایران (سفرنامه شاردن)
- یک سال در میان ایرانیان
سفرنامه ها به عنوان ابزاری برای کشف کردن و پی بردن به مسائل جغرافیایی، مالی، سیاسی، فرهنگی و … هر کشوری شناخته می شوند. دیدگاه هر نویسنده با دیگری متفاوت است بنابراین نباید انتظار سفرنامه های مشابه از یک مکان را داشته باشیم. در این مقاله ۱۰ کتاب برتر سفرنامه ایرانی را به شما معرفی کردیم. در ادامه به توضیح مختصر هر یک می پردازیم. امیدواریم از خواندن آن لذت ببرید.
سفرنامه ناصر خسرو
ناصر خسرو قبادیانی بلخی، شاعر، فیلسوف و جهانگرد ایرانی است که در سال ۴۳۷ قمری سفری را به قصد زیارت خانه خدا آغاز می کند و پس از ۷ سال، در سال ۴۴۴ به پایان می رساند. او در طی این مسیر سرزمین هایی همچون ترکیه، آذربایجان، ارمنستان، فلسطین، بیروت، بیت المقدس، مصر، تونس و … را پشت سر گذاشت. سفرنامه ناصر خسرو کهن ترین سفرنامه موجود فارسی است.
سفرنامه ابن بطوطه
ابن بطوطه از معروف ترین سیاحان تاریخ است که دور دنیا را در ۳۰ سال گشت و در این مدت چهار یا پنج بار به ایران سفر کرد. سفر این جهانگرد از مصر، شام، فلسطین، حجاز، عراق، ایران و … گذشت و در نهایت به زادگاهش، مراکش رسید.
سفرنامه های ایرج افشار
ایرج افشار را به عنوان پدر علم کتابشناسی ایران می شناسند. تاریخ انتشار اولین داستان های سفر ایرج افشار (۲۰ شهر و هزار فرسنگ) به سال ۱۳۴۵ و نشریه یغما برمی گردد.
سفرنامه برادران امیدوار
عیسی و عبدالله امیدوار، دو برادر جهانگرد ایرانی، سفر خود به دور دنیا را در سال ۱۳۳۳ آغاز کردند و در طی ۱۰ سال به پایان رساندند. برادران امیدوار اولین ایرانیانی هستند که به صورت حرفه ای و تخصصی و با جنبه تحقیقاتی، به سیاحت جهان پرداختند و از مشاهدات خود فیلمبرداری کردند.
از پاریز تا پاریس
دکتر محمد ابراهیم باستانی پاریزی، شاعر، نویسنده، تاریخ دان، پژوهشگر است که سفر نامه اش در سال ۱۳۵۱ به چاپ رسیده است. پاریز روستایی از توابع سیرجان استان کرمان، که برگرفته از زادگاه ایشان است و پاریس شهری که در نهایت به آن جا می رسد. این سفرنامه خواندنی حاوی نکات ارزشمند و آموزنده از زندگی مردم کشورهای مختلف است.
قهوه استانبول نیکو می سوزد
مجموعه شهر تماشا به کوشش علی اکبر شیروانی تهیه شده که قوه استانبول نیکو می سوزد، دومین کتاب از این مجموعه است. این کتاب به شرح توصیفات مسافران دوره قاجار از شهر استانبول می پردازد. خواندن این کتاب تصویر دقیق تری از استانبول به خواننده می دهد.
سفرهای مرجاپولو
مرجان محمد بیگی نویسنده کتاب سفرهای مرجاپولو است که انتشارات کانون فرهنگی چوک آن را منتشر کرده است. او نوشتن کتابش را با ایرانگردی آغاز کرد.
صفیر سیمرغ
دکتر محمد علی اسلامی ندوشن، نویسنده، محقق و مترجم برجسته کشور که بیشتر در حوزه ادبیات شناخته می شود. او گزارشی از سفرهای متعدد خود را به ایران و جهان را از ابتدا در سال ۱۳۴۹ و به صورت دوره ای در مجله یغما به چاپ رساند.
سیاحت نامه ایران (سفرنامه شاردن)
ژان شاردن جواهر فروش و جهانگرد فرانسوی در قرن ۱۷ است که در حکومت پادشان صفوی، دو بار به ایران سفر کرد. او لقب تاجرشاه را در مدتی که در اصفان اقامت داشت، از شاه عباس صفوی دریافت کرد. شاردن اولین فرانسیوی است که در سفرنامه خود، از برخی شعرای نامدار زبان فارسی چون فردوسی و اثر بزرگش شاهنامه یاد کرده است.
یک سال در میان ایرانیان
ادوارد براون شرق شناس انگلیسی است که اقامت یک ساله اش را در ایران در کتاب در میان ایراینان بازگو می کند. این کتاب علاوه بر معرفی دقیق و ارائه ی تصویری زنده از سرزمین و مردم ایران، رد واقع راهنمای مطمئن و مرجع موثق ادبیات و تفکر جدید ایران است.
منبع: تیم تخصصی اسمارت رنکینگ
وارد کردن عنوان نمایشی در هاور
Hover Box Element
برای تغییر این متن روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.