۱۰ کتاب برتر جامعه شناسی
طبق اطلاعات موجود در سایت دیجی کالا لیست ۱۰ کتاب برتر جامعه شناسی به شرح زیر است:
- ما چگونه ما شدیم؟
- نقد عقل محض
- اساطیر یونان
- اگزیستانسیالیسم نوعی اومانیسم است
- جامعه شناسی نخبه کشی
- دنیای سوفی
- چنین گفت زرتشت
- تاریخ فلسفه
- فراسوی نیک و بد
- زنانی که با گرگ ها می دوند
جامعه شناسی به بررسی جوامع بشری و کنش آن ها روی هم می پردازد. با خواندن کتاب های جامعه شناسی هم نگاه فردی تان را به زندگی ارتقا می دهید و هم پدیده های اجتماعی را بهتر درک می کنید. در این مقاله ۱۰ کتاب برتر جامعه شناسی را معرفی کردیم. در ادامه به توضیح مختصر هریک می پردازیم. امیدواریم از خواندن آن لذت ببرید.
ما چگونه ما شدیم؟
صادق زیباکلام نویسنده این کتاب، آن را حدود ۲۵ سال پیش نوشت و به دلایل عقب ماندگی ایرانیان پرداخت. او کتاب را از زمان شکست ایرانیان در برابر روسیه آغاز می کند و بعد به سفر شاهان قاجار و توجه آن ها به سایل حمل و نقل، برق و قانون اشاره می کند. این کتاب به چاپ ۳۳ ام هم رسیده است.
نقد عقل محض
نقد عقل محض که با نام سنجش خرد ناب هم شناخته می شود اولین جلد از سه گانه ای مشهور به فلسفه انتقادی است. ایمانوئل کانت در کتابش شناخت را تقسیم بندی و به محدودیت های عقل محض اشاره می کند. همچنین او معتقد است که عقل گرایی دکارت به تنهایی برای درک جهان کافی نیست.
اساطیر یونان
کتاب اساطیر یونان نوشته راجر لنسین گرین، نه در دسته کتاب های فلسفی قرار می گیرد و نه کتاب های جامعه شناسی اما شناخت اسطوره ها می تواند مقدمه ای برای درک بهتر داستان های فلسفی باشد. داستان های اساطیری هرچند خلاف قوانین فیزیکی و گاهی عقل است اما استعاره هایی معنادار از زندگی و روحیات انسانی است.
اگزیستانسیالیسم نوعی اومانیسم است
ژان پل سارتر در این کتاب مفاهیم فلسفی را از نظر اگزیستانسیالیسم بررسی می کند و نشان می دهد که چطور وجود انسان مقدم بر ماهیت اوست.این کتاب درواقع متن مشهورترین سخنرانی ژان پل سارتر است که در سال ۱۹۴۵ در پاریس اتفاق افتاد.
جامعه شناسی نخبه کشی
فصیح رضاقلی این کتاب را درباره سرنوشت ۳ نخبه ایرانی یعنی دکتر مصدق، امیر کبیر و قائم مقام فراهانی و رویکردشان نوشته است. این کتاب در میانه دهه هفتاد منتشر شد و از آن زمان تا امروز جز کتاب های پرفروش جامعه شناسی محسوب می شود.
دنیای سوفی
یوستین گردر در رشته فلسفه، الهیات و ادبیات از دانشگاه اسلو فارغ التحصیل شد، مدتی تاریخ عقاید درس داد و بعد ایده نوشتن کتاب دنیای سوفی، کتابی که مفاهیم فلسفی را به ساده ترین شکل ممکن بازگو می کند به ذهنش خطور کرد. بخش زیادی از خوانندگان این کتاب بزرگسالانی هستند که می خواهند تازه با فلسفه آشنا شوند.
چنین گفت زرتشت
چنین گفت زرتشت اثر فریدریش نیچه، فیلسوف آلمانی، به دلیل اشاره اش به پیامبر ایرانی زرتشت مرد توجه روشنفکران ایرانی قرار گرفت. او در کتابش درباره ابر انسان و بازگشت جاودانه صحبت می کند. این کتاب پر از نماد است و خواندن آن کار ساده ای نیست.
تاریخ فلسفه
تاریخ فلسفه ویل دورانت به زندگی و عقاید تعدادی از فیلسوفان غربی می پردازد. این کتاب شامل یازده فصل است که به ترتیب ارسطو، بیکن، اسپینوزا، ولتر، کانت، شوپنهاور، اسپنسر، نیچه، برگسون، راسل و جان دیویی است.
فراسوی نیک و بد
کتابی دیگر از فریدریش نیچه که داریوش آشوری مستقیما این کتاب را از آلمانی به فارسی ترجمه کرده است. هدف نیچه از این کتاب نگاه به فلسفه در زمان های آینده بود. نیچه در این کتاب از برخورد خود با فلسفه ی هگل و شوپنهاور می گوید.
زنانی که با گرگ ها می دوند
کلاریسا پینکولا این کتاب را در سال ۱۹۹۲ به رشته تحریر درآورد. او در این کتاب به زنان از دیدگاه اسطوره شناسی نگاه می کند. این کتاب در حقیقت یک کتاب جامعه شناسی درباره زنان است که از اسطوره ها برای تحلیل جامعه ی زنان استفاده می کند.
منبع: تیم تخصصی اسمارت رنکینگ
وارد کردن عنوان نمایشی در هاور
Hover Box Element
برای تغییر این متن روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.