Close
logo-samandehi
بسته

۱۰ کتاب برتر آشپزی ایرانی

زمان مطالعه این مطلب: ۳ دقیقه
تبلیغ-3

۱۰ کتاب برتر آشپزی ایرانی

10 کتاب برتر آشپزی ایرانی

طبق اطلاعات موجود در موتورهای جستجو لیست ۱۰ کتاب برتر آشپزی ایرانی جهان به شرح زیر است:

  1. کتاب مستطاب آشپزی اثر نجف دریابندری
  2. کتاب انار وگل سرخ اثر آریانا باندی
  3. دایرﺓ المعارف آشپزی ایرانی اثر ساناز مینایی
  4. هنر آشپزی اثر رزا منتظمی
  5. کتاب آشپزی مدرن پانیذ اثر سمیرا جنت دوست
  6. آشپزی روز اثر سامان گلریز
  7. کارنامه خورش اثر نادر میرزا قاجار
  8. آشپزی ایرانی دامیز اثر ناصر زحمتکش و رضا باباخانلو
  9. آشپزی و شیرینی پزی آشپزباشی اثر جمعی از نویسندگان
  10. هنر آشپزی گیاهی اثر بزرگمهر گل بیدی

آشپزی علاوه بر اینکه یکی از موارد ضروری برای زندگی روزمره آدمی است، بلکه به عنوان بافت فرهنگی و اجتماعی هر جامعه بشمار می رود. امروزه مردمان بسیاری از سراسر دنیا علاقمند به هنر آشپزی هستند. در این مقاله ۱۰ کتاب برتر آشپزی ایرانی را معرفی کردیم. در ادامه به توضیح مختصر هر یک می پردازیم. امیدواریم از خواندن آن لذت ببرید.

 

  1. کتاب مستطاب آشپزی اثر نجف دریابندری

نجف دریابندی، مترجم معروف به همراه همسرش فهمیه راستکار این کتاب را نوشته و آن را در سال ۱۳۷۸ منتشر کرده است. این کتاب دو جلدی تا کنون بیش از بیست بار تجدید چاپ شده است. این کتاب درباره انواع خوراکی ها، مواد لبنی، پروتئینی و اسباب و لوازم آشپزخانه اطلاعات زیادی در اختیار مخاطب قرار می دهد.

 

  1. کتاب انار وگل سرخ اثر آریانا باندی

آریانا باندی، آشپز و نویسنده ایرانی – آمریکایی است که پیش تر برنامه تلویزیونی آشپزخانه ایرانی آریانا را در شبکه نشنال جئوگرافی اجرا می کرد.  سام قریبیان این کتاب را به فارسی ترجمه و نشر روزنه آن را منتشر کرده است.

 

  1. دایرﺓ المعارف آشپزی ایرانی اثر ساناز مینایی

ساناز مینایی محقق و مدرس معروف آشپزی است که برنامه های آشپزی اش در دهه هفتاد مخاطبان زیادی داشته است. او این کتاب ۳ جلدی را در سال ۹۳ منتشر کرد. به گفته او این کتاب حاصل ۳۷ سال تلاش و تحقیق در حوزه آشپزی ایرانی است.

 

  1. هنر آشپزی اثر رزا منتظمی

رزا منتظمی، مدرس آشپزی ایرانی است که کتاب هنر آشپزی را در سال ۱۳۴۳ منتشر کرد. در چاپ اول این کتاب ۶۰۰ دستور غذای ایرانی و خارجی وجود داشت، اما امروزه که بیش از ۴۰ بار از تجدید چاپ آن می گذرد، دستور غذای ۱۷۰۰ غذا در آن وجود دارد.

 

  1. کتاب آشپزی مدرن پانیذ اثر سمیرا جنت دوست

سمیرا جنت دوست از بانوان موفق ایرانی در رشته آشپزی است که جوایز و افتخارات زیادی تاکنون کسب کرده است. این کتاب حاصل سال ها تجربه آشپزی خانم جنت دوست است.

 

  1. آشپزی روز اثر سامان گلریز

سامان گلریز دانش آموخته رشته آشپزی بین المللی از دانشگاه استرسکلاید بریتانیا و از آشپزهای موفق ایرانی است. او در این کتاب به معرفی آشپزی غذاهای ایرانی می پردازد و غذاهای فرنگی را نیز در فهرست آموزش های خود قرار داده است.

 

  1. کارنامه خورش اثر نادر میرزا قاجار

نادر میرزا قاجار از نوادگان فتحعلی شاه و از جمله فرهیختگان قاجار بود که این کتاب را درهمان دوره قاجار با همراهی همسرش نوشت. این کتاب شامل دستور پخت و ماجراهای سفره ایرانی در ۱۰۰ سال پیش است.

 

  1. آشپزی ایرانی دامیز اثر ناصر زحمتکش و رضا باباخانلو

اغلب مخاطب مجموعه کتاب های دامیز مبتدیان هر رشته و افرادی که قصد ورود به زمینه ای خاص را دارند هستند. در این کتاب می توانید درباره مواد اولیه و ابزارهای موردنیاز در آشپزی ایرانی یاد بگیرید.

 

  1. آشپزی و شیرینی پزی آشپزباشی اثر جمعی از نویسندگان

تعدادی محقق و آشپز خبره ایرانی کتاب آشپزباشی را که شامل ۸۰۰۰ دستورپخت انواع غذا و دسر است نوشته اند.

 

  1. هنر آشپزی گیاهی اثر بزرگمهر گل بیدی

این کتاب به شما کمک می کند چگونه غذاهایی متناسب با رژیم گیاهخواری تهیه کنید. در این کتاب انواع دستور برنج، سوپ، خوراک حبوبات، شیرینی و حتی دسر که برای گیاه خواران مناسب است، وجود دارد.

منبع: تیم تخصصی اسمارت رنکینگ

وارد کردن عنوان نمایشی در هاور

Hover Box Element

برای تغییر این متن روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

به پست بالا نظر دهید

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *