۱۰ معمار برتر ایرانی
طبق اطلاعات موجود در موتورهای جستجو لیست ۱۰ معمار برتر ایرانی به شرح زیر است:
- هوشنگ سیحون
- داریوش بوربور
- عبدالعزیز فرمانفرمائیان
- حسین امانت
- بهرام شیردل
- علی اکبر صارمی
- فرهاد احمدی
- کامران دیبا
- سید هادی میرمیران
- لیلا عراقیان
هنر نزد ایرانیان است و بس. هنر معماری یکی از موارد مورد علاقه ایرانیان از دیرباز بوده است. آثار به جا مانده و بناهای مختلف از دورهای متنوع تاریخی به خوبی مهارت و ذوق معماران ایرانی را نشان می دهد. در این لیست ۱۰ معمار برتر ایرانی معرفی شد. در ادامه به توضیح مختصر هر یک می پردازیم. نکته قابل توجه این است که ترتیب نام برده شده در این لیست ربطی به میزان معروفیت معماران نداشته. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت ببرید.
هوشنگ سیحون
او در خانوده ای که اهل موسیقی بود در ۳۱ مرداد ۱۲۹۹ چشم به جهان گوشید. ابتدا مدرک معماری اش را از دانشکده هنرهای زیبایی دانشگاه تهران گرفت و برای ادامه تحصیل به پاریس رفت. در حال حاضر یکی از ۱۰ معمار برتر ایرانی به حساب می آید . طراحی آرامگاه نادرشاه در مشهد، آرامگاه کمال الملک در نیشابور، آرامگاه فردوسی در طوس در کارنامه کاری وی به چشم می خورد.
داریوش بوربور
داریوش بوربور متولد ۷ اردیبهشت ۱۳۱۳ در تهران است. او پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی راهی انگلستان شد. این معمار برجسته که یکی از ۱۰ معمار برتر ایرانی محسوب میشود ، را به نام پدر شهرسازی نوین هم می شناسند . چرا که او شورای عالی شهرسازی ایران را بنیان گذاری کرد. او علاوه بر معماری و شهرسازی به مطالعات محیط زیستی، نقاشی و مجسمه سازی نیز علاقه دارد.
عبدالعزیز فرمانفرمائیان
بسیاری او را بنیان گذار مهندسی نوین در ایران می شناسند. از مهم ترین آثار او میتوان ورزشگاه آزادی را نام برد. علاوه بر آن ساختمان شرکت نفت، مسجد دانشگاه تهران، ساختمان وزارت کشاورزی، کاخ نیاوران و … از دیگر آثار وی محسوب می شود.
حسین امانت
نتیجه اولین کار حرفه ای او که سال هاست به عنوان نمادی از ایران شناخته می شود، برج آزادی است. حسین امانت به عنوان فردی شناخته می شود که در آثارش معماری کلاسیک غربی با روح شرقی پیوند می خورد.
بهرام شیردل
بهرام شیردل را میتوان به عنوان بین المللی ترین معمار ایران دانست. او به خاطر رواط بین المللی خوبش توانست طرح های بینظیری را در جهان به ثبت برساند. از جمله این کارها میتوان به کتابخانه اسکندریه مصر، موزه ملی اسکاتلند، میدان ژاک کارتیه کانادا، کتابخانه کانسای ژاپن و… اشاره کرد.
علی اکبر صارمی
علی اکبر صارمی در سال ۱۳۲۲ متولد شد. او سابقه تدریس در دانشگاه های تهران، دانشگاه فارابی و دانشگاه آزاد اسلامی را دارد. او پروژه هایی همچون طراحی ساختمان سفارت ایران در الجزایر و آلبانی، تالار شهر کرمانشاه، آمفی تئاتر انستیتوی پاستور و مجوعه ساختمان های شورای شهر مشهد را در کارنامه دارد.
فرهاد احمدی
فرهاد احمدی متولد ۱۳۲۹ در آبادان است فعالیت های خود را با ساخت مجموعه های مسکونی در مناطق محروم استان خراسان شروع کرد. وی پس از جنگ تحمیلی مشغول بازسازی مناطق جنگی شد. او برای ساخت سفارت ایران در سئول کاندید دریافت جایزه آقاخان شد.
کامران دیبا
دیبا در سال ۱۳۱۵ در تبریز چشم به جهان گشود. او پروژه های گوناگونی مانند موزه هنرهای معاصر تهران، فرهنگسرای نیاوران و فرهنگسرای شفق را در کارنامه کاری خود دارد.
سید هادی میرمیران
او متولد سال ۱۳۲۳ در قزوین است و پس از فارغ التحصیلی از دانشکده هنرهای زیبایی دانشگاه تهران وراد پروژه های شهرسازی شد. از پروژه های او میتوان به طرح شهر جدید بهارستان، مجموعه ورزشی رفسنجان، طراحی سفارت ایران در فرانکفورت و بانکوک را نام برد.
لیلا عراقیان
لیلا عراقیان فارغ التحصیل کارشناسی معماری از دانشگاه شهید بهشتی و کارشناسی ارشد از دانشگاه بریتیش کلمبیا است. او به خاطر طراحی و ساخت پل طبیعت تهران در سطح ملی و بین المللی شهرت زیادی کسب کرد.
منبع: تیم تخصصی اسمارت رنکینگ
وارد کردن عنوان نمایشی در هاور
Hover Box Element
برای تغییر این متن روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.