طبق اطلاعات موجود در موتورهای جستجو لیست ۱۰ ریاضیدان مسلمان به شرح زیر است:
ابو عبدالله محمدبن موسی الخوارزمی( مخترع جبر و مقابله)
ابوالعباس الفضل بن حاتم
شیخ بهایی
حجاج بن یوسف بن مطر
ابومنصور عبدالقاهر
ابوالوفا محمدبن یحیی( کسی که یکی از حرکات ماه را کشف کرد.)
ابوعثمان سعید ابن یعقوب
ابوجعفر الخارن( نظریاتی در حل معادلات درجه ۳ داشته است)
ابوالجواد محمد ابن اللیث
محمد ابن الحسن الحاسب
ابوجعفر محمد بن موسی خوارزمی
او ریاضیدان، ستاره شناس، جغرافیدان، فیلسوف و مورخ و به طور کلی همه چیزدان ایرانی است که بیشتر عمر خود را در بغداد بعنوان یکی از اعضای دارالحکمه گذراند. شهرت وی در ریاضیات به ویژه جبر است. جرج سارتن، در کتاب مقدمه ای بر تاریخ علم نیمه اول سده ۹ میلادی را “عصر خوارزمی” نامید.
ابوالعباس فضل بن حاتم نیریزی
او ریاضیدان و اختر شناسی است که در پایان سده سوم و آغاز سده چهارم هجری می زیست. ابوالعباس در ستاره شناسی، دنباله رو نگرش سامانه جهان زمین مرکز بطلیموس بود. در زمینه ریاضیات نیز پژوهش هایی درباره هندسه اقلیدسی و مثلثات انجام داد. او اولین کسی است که کتانژانت را به کاربرد و اولین کسی است که خط سیاه در رنگین کمان را کشف کرد و توضیح داد. وی برای اولین بار کتابی در زمینه هواشناسی و ابزارهای آن نوشت.
شیخ بهایی
بهاالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی،حکیم، علامه فقیه، عارف،منجم، ریاضیدان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند ایرانی عرب تبار از بعلبک در لبنان کنونی در قرن ۱۰ و ۱۱ هجری بود.حدود ۹۶ کتاب و رساله از او در زمینه سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، مهندسی، هنر و فیزیک برجا مانده است.
به پاس خدمات وی به علم ستاره شناسی، یونسکو سال ۲۰۰۹ که مصادف با سال نجوم می بود نام شیخ بهایی را در لیست مفاخر ایران و لبنان ثبت کرد. بهائی یکی از اولین منجمانی در جهان اسلام بود که امکان حرکت زمین را قبل از انتشار نظریه کوپرنیک مطرح کرد.
برای آشنایی بیشتر با ۱۰ ریاضیدان مسلماناینجا کلیک کنید.